The Vampire Diaries Szerepjáték
Jelentkezz be, vagy ha még nem vagy tag, regisztrálj! =)
The Vampire Diaries Szerepjáték
Jelentkezz be, vagy ha még nem vagy tag, regisztrálj! =)
The Vampire Diaries Szerepjáték
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Belegondoltál már abba, milyen lenne belebújni valaki más bőrébe és az ő életét élni? Itt az ideje, hogy kipróbáld magad! Ez itt a Te világod. Álmodd, formázd, éld!
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Költözés
Figyelem az oldal elköltözött az alábbi linkre! www.vampsiterpg.hungarianforum.com
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
A regisztráció lépései
1. Először is olvasd el a Szabályzatot!
2. Nézz be a Karakterbörzébe!
3. Töltsd ki a Karakterlapot!
4. Ha bármilyen kérdésed van, fordulj az adminokhoz!
5. Vesd bele magad a játékba! =)
Testvéroldal
Az irányításunk alatt van
egy másik VD-s szerepjáték.
Kérlek titeket, hogy ide
is regizzetek :)
vampsiterpg.hungarianforum.com
Karakterbörze
___Szabályzat! Image-FB4F_4D8C8DD4
A teljes listáért: KATT!
Staff
___Szabályzat! Damon_Salvatore_nr__2_by_MichaelaSalvatore
___Szabályzat! 1-01-Pilot-elena-gilbert-11373334-2048-1361 ___Szabályzat! Th_JeremyGilbert
Latest topics
» Silver moon
___Szabályzat! EmptyHétf. Márc. 05, 2012 10:47 pm by Vendég

» Tinédzserek élete
___Szabályzat! EmptySzomb. Jan. 14, 2012 4:38 am by Vendég

» Avatar foglalás
___Szabályzat! EmptySzomb. Jan. 07, 2012 2:09 am by Beezus

» Beezus Navarro
___Szabályzat! EmptySzomb. Jan. 07, 2012 1:59 am by Beezus

» Játszótárs keresés
___Szabályzat! EmptySzer. Dec. 07, 2011 10:22 pm by Rose Mary

» Vámpírnaplók szerepjáték a 3. évadtól
___Szabályzat! EmptyHétf. Dec. 05, 2011 12:59 am by Katherine Pierce

» A város körüli erdő
___Szabályzat! EmptySzomb. Dec. 03, 2011 5:33 am by Rose Mary

» Vampsite szerepjáték
___Szabályzat! EmptyPént. Dec. 02, 2011 4:36 am by Elena Gilbert

» Elena szobája
___Szabályzat! EmptyPént. Dec. 02, 2011 4:25 am by Elena Gilbert


 

 ___Szabályzat!

Go down 
SzerzőÜzenet
Melanie Cullen
Admin
Melanie Cullen

Hozzászólások száma : 30
Reputation : -1
Join date : 2011. Aug. 21.

___Szabályzat! Empty
TémanyitásTárgy: ___Szabályzat!   ___Szabályzat! EmptyVas. Aug. 21, 2011 12:03 pm

A szerepjáték szabályzata1, Regisztráció

A legelső, bevezető lépés a szerepjáték világába a regisztráció. Kérlek, tedd meg ezt egy rendes, elfogadható névvel (lásd: Keresztnév Vezetéknév, John Doe, Jane Doe stb.), méghozzá olyannal, amit majd használni szeretnél a játékban. Aki nem a feltételeknek megfelelő névvel regisztrált, az kapni fog egy emailt, ezután három napod van megváltoztatni a neved, ha ez nem történt meg, törölve lesz a regisztrációd!
Nincs adminisztrátori jóváhagyás tehát, miután regisztráltál, csak megnézed az emaileidet és már aktiválhatod is a felhasználó nevet.

Sorozatbeli karakterek

Ha sorozatbeli karaktert szeretnél, nézd át a karakterbörzét és válogass kedvedre. Ha megvan a kiszemelt, regisztrálj a nevével és pmben jelezd valamelyik moderátor felé, hogy szeretnéd felvállalni a karaktert. A moderátor majd néhány kérdést tesz fel , és kérlek, legjobb tudásod szerint válaszólj rájuk!

Könyvbeli karakterek

A szerepjátékba be lehet hozni Lisa Jane Smith Vámpírnaplók c. könyvének szereplőit is. Ám erre vonatkozóan akad egy-két kikötés:
Olyan karaktert természetesen nem lehet behozni, akinek meg van a megfelelője a sorozatban. Ebből kifolyólag Bonnie McCollugh-ra, netán Judith nénire nincs igény, hiszen ők benne vannak a sorozatban, egyszerűen csak más néven.
A sorozat világához, fajaihoz igazodni kell, így démonok megalkotása – mint amilyen Sinicsi és Miazo – szintén nem kerülhet elfogadásra (hacsak a sorozatban meg nem jelennek).
Mivel a sorozatnak a cselekménye is merőben különbözik a könyvétől az onnan hozott karakterek (számos megalkotható akad: Meredith Sulez, Sue Carson, Ed Goff stb.) próbáljanak meg a sorozatéhoz hűek lenni, előtörténetüket ahhoz igazítani.


2. Karakterek, karakteralkotás

A ’Karakteralkotás’ fórumban megtalálod a Karakterlap sablonját, ezt értelemszerűen töltsd ki, hozz létre egy topicot a neveddel az ’Elfogadásra váró Karakterlapok’ témákörben és várj, amíg egyik moderátor felülbírálja.
A regisztrációt követően egy hónapod van megírni a karakterlapod és ha már elküldted és valamelyik moderátor küldött is visszajelzést a hibáidról, két heted van a javításra, különben a Karakterlapod törölve lesz!
Az előtörténeted megírásakor vigyázz, hogy a karaktered története ne ütközzön más karakter történetével! Nem lesz kellemes később ellentmondásokba keveredni és magyarázkodni. Tehát, lehetőleg ne tűnjenek fel elveszett Salvatore és Gilbert testvérek. Illetve ne hozd kapcsolatba a karaktered sorozatbeli karakterrek, amíg nem beszélted meg a karakter tulajdonosával. Ha olyan karakterrel szeretnéd kapcsolatba hozni, akinek nincs gazdája még a szerepjátékban, abban az esetben kérlek beszéld meg valamelyik moderátorral.

Multikarakterek

Nem szabom meg, hogy maximum hány karaktered legyen, szerintem mindenki tudja a maga korlátait és ahhoz igazodva annyi karaktert vállalj, amennyit elbírsz. A multikarakterekről a szerkesztpknek tudniuk kell! Tehát, valamelyik moderator felé jelezd egy pmben, hogy szeretnél még karaktert! Két karakterből az egyiknek legalább férfinak kell lennie(kivéve, ha két sorozatbeli női karaktert viszel), három karakterből pedig legalább az egyik sorozatbeli kell legyen!

Mellékkaraterek

Karaktervállalásnál van egy ilyen opció, hogy elvállalhatsz sorozatbeli karaktert mellékkarakternek. Ezt azoknak tanácsolom, akik szeretnének sorozatbeli karaktert, de mondjuk nem lenne elég idejük főkarakterként futtatni, esetleg mellékkarakter elvállalása tanácsos, ha például a sorozatbeli karaktered anyjáról/apjáról/testvéréről van szó. Megteheted azt is, hogy megkéred valamelyik barátodat/ismerősödet/valakit a szerepjátékos stáb közül, hogy vállalja el ezt a karaktert. A mellékkaraterek külön vannak nyílvántartva és nem vonatkoznak rájuk azok a szabályok, amelyek a főkarakterekre. Nem kell velük rendszeresen aktívnak lenni, nem kell megírni velük a hagyományos karakterlapot stb. Az a karakter, amelyik mellékkarakterként van bejelentve, csak afféle kelék és akkor játszunk vele, mikor épp szükség van rá.
Mellékkaraternek nem nyílváníthatsz kitalált, saját karaktrt, csak sorozatbelit!

Avatarkép, avatarfoglalás

Az avatorod, vagyis a karaktered arcát, már akkor ki kell választanod, mikor megírod a karakterlapot. Avatart csak az elfogadott karakterlappal rendlekezők foglalhatnak. Foglalt avatart nem lehet választani a karakter arcának (tehát, véletlenül sem fog felbukkani egy karakter Candice Accola arcával, Carolinenon kívül)
Az avatarképet a profilodon változtathatod, maximum 150x500 pixel-es lehet és a mérete nem lehet nagyobb 64 KB-nál.

3. A játék

Miután elfogadottá vált a karakterlapod és bekerültél a megfelelő csoportba, bele is vetheted magad a szerepjáték világába. Maga a szerepjáték hozzászólások formájában történik. Ezeket a hozzászólásokat a karakter szemszögéből kell megírni, lehet egyes szám első vagy egyes szám harmadik személyben, a megszokott szerepjátékos jeleket (*,-,//) nem igazán használjuk.
Lehetőleg ne irányítsd a másik karakterét, mert zavaró lehet!
Amennyiben egy játékot nem tudtok befejezni, valamelyikőtök küldjön egy hozzászólást, pusztán ennyi tartalommal : “Szünet”, vagy írjátok oda az utolsó hozzászólás végére. Ha befejeztétek a játékot, írjátok oda, hogy : “Befejezve”! (ezt elég perjelek közé beírni az utolsó hozzászólás végén. Lásd: //Játék befejezve//)

Ne kezdjetek el olyan helyszínen játékot, ahol egy másik még szünetelve van!

Egyszerre maximum két folyamatban lévő játékod lehet, ennél többet ne kezdj el! Ezek a játékok ne legyenek párhuzamosak időben is (vagyis, ne legyél mondjuk ugyanannak a vasárnapnak a délelőttjén az utcán és a lakásodban is). Ez azért fontos, hogy a szerepjátéknak meglegyen a realitás érzése, hiszen a valóságban sem lehetsz egyszerre két helyen, nem?

A hozzászóláskban a karaktered fajára vonatkozó szabályokat kötelező betartani!

Kerüljétek a trágár, közönséges kifejezéseket! Persze, van helyzet, amikor becsúszik egy-két csúnya szó, de minden más esetben meglehet fogalmazni a dolgokat ízlésesen.

Hozzászólások szintjén is próbáljatok minnél aktívabbak lenni, ne csak chatbe látogassatok be beszélgetni!

Ne szidjátok egymást, az oldalt nyilvánosan! MSN-en, emailben, privát üzenetben mindent meglehet beszélni, nem kell kiteregetni a problémákat az egész szerepjátékos társaság elé!

Ne használjatok hangulatjeleket a játéktéren belül! Ha azt szeretnéd éreztetni, hogy a karaktered szomorú, vagy boldog, akkor azt szépen körbe lehet írni.

Ne formázzátok át túlságosan a hozzászólásokat! Ne változtassatok betűtípust, betűméretet, színt a játékéren belül! Persze, ha bármit kiszeretnétek emelni, aláhúzni, dőltté tenni, csak nyugodtan. De nem szeretném, ha az oldal giccsessé és csiricsárévá vállna, remélem ezt megértitek.

Ha több, mint egy hónapig voltál inaktív és nem jeleztél előre, a karaktered törölve lesz!
Nincs megszabva, hogy milyen hosszú kell legyen egy hozzászólás, de minimum hat-nyolc sor. Engedjétek szabadjára a fantáziátokat és írjátok ki minden gondolatotokat. Egy több mondatos, szépen megfogalmazott hozzászólásra sokkal jobb reagálni, mint egy kétsorosra.
Tartsátok szem előtt a tényt, hogy a szerepjáték nem a sorozatszálán fut! Tehát, ami történik/történt a sorozatban, az a játékban is nem válik megtörténté.

Játékkezdés

Több módon kezdhetsz játékot, jelen pillanatban a legelterjedtebb a chatbeli játékostárs keresés, de jelezheted a szándékodat pmben a kiszemelt karakternél, vagy írhatsz a Kupaktanács megfelelő topicjába.

4. Oktatósarok

Az oktatósarkot azért hoztuk létre, hogy aki még sosem szerepjátékozott, az is egyszerűen beletanulhossan és rögtön ne a játéktéren kelljen debütálnia, hanem tapasztalt játékosénak mondható tudással csatlakozzon be a valódi játékba.
Mint láthatjátok, jelen pillanatban három karakter vállalt oktatást (Katherine Pierce, Jenny Thomas és Damon Salvatore). Oktatásra jelentkezni a számodra szimpatikus karakternél pmben kell. Ő majd nyit egy topicot a neveddel és ott próbajátékokon keresztül felhívja a figyelmed a hibáidra és hogy hogyan lehet javítnai rajtuk.

Az oktatók kedvesen, türelmesen fordulnak majd feléd, nem lesznek gorombák, nem ölnek meg, nem harapnak stb.
Továbbá: az Oktatósarkon belül lefolyt játékok nem válnak valóságossá, tehát nincs közük a játéktéren belült történtekhez!
Az oktatósarok először egy opció. Amennyiben nem játszol az elvárásoknak megfelelően (nem írsz eleget, nem írsz átláthatóan stb.) és esetleg valamelyik játékos is felhívja rá a figyelmünk (mert mindenhol azért mi sem tudunk ott lenni…), az oktatás kötelezővé válik! Erre a dologra majd pmben hívjuk fel a figyelmed!

5. Társalgó

A társalgó a szerepjáték azon részlege, ahol kapcsolatot teremthetsz a többi játékossal vagy a moderátorokkal. Itt lehet helyszínt kérni, pletyózni, játékostársat keresni, bejelenteni ha nem tudsz jönni játszani, panaszkodni.
A hiányzásnapló használata
A hiányzásnaplóba előre jelezheted, ha tudod, hogy huzamosabb ideig nem tudsz jönni játszani. Ez technikailag így működik: nyitsz egy topicot a neveddel, az üzenet pedig azt tartalmazza, hogy mikortól meddig leszel inaktív. A hiányzásnapló használatával rengeteg kellemetlen élménytől szabadulhatsz meg, például nem lesz törölve a karaktered, ha szóltál előre, hogy nem fogsz tudni jönni játszani!

Helyszínkérés

Helyszínt a Társalgó témakörben a Kupaktanács fórumon belül a Helyszínt kérek! topicba jelezd. Próbáltam a lehető legváltozatosabban megalkotni a helyszíneket, így általában csak lakhely kérések érkeznek, de természetesen kérhetsz bármilyen helyszínt.
És apropo, ház és lakás. Amint láthatjátok, van külön 'Lakónegyed' fórum. Ide lakások kerülnek. Ezeket úgy képzeljétek el, mint egy negyedét Mystic Fallsnak, ahol tömbházak vannak és ezen belül bérelhetsz lakást.

Ha házat szeretnél, akkor egy külön kis házat kapsz a 'Lakóházak' fórumon belül. Ez nem lakás, hanem különálló ház.

Remélem, érthető a különbség. Mikor lakhelyet kérsz, akkor írd oda, hogy lakónegyedbeli lakást vagy házat szeretnél-e, a lakóházak fórumban!


Ha bármit nem értesz, nyugodtan fordulj a szerkesztőség bármely tagjához a kérdéseddel!


Plussz szabály: -EZEN AZ OLDALON MINDENKI EGYENRANGÚ! Attól, hogy az Admin mindent lát, még nem különb egy Felhasználónál

-CSAK CSOPORTOS MEGEGYEZÉS ALAPJÁN LEHET MEGÖLNI EGY SZEREPLŐT!!!!

- A legjobb, ha mindenki a szereplője teljes nevét adja a karakterének, nem pedig Damon425, hanem Damon Salvatore

- Ne sértegessük egymást, mert az nem csak nekünk kellemetlen és ha lehetséges, ne kavarjuk a saját életünket a karakterünk életével

- Ezentúl már nem szeretnénk több Gilbert vagy Salvatore rokont! Se egyéb más főszereplő család tagot!!
Vissza az elejére Go down
https://diariesonlinerpg.hungarianforum.net
 
___Szabályzat!
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
The Vampire Diaries Szerepjáték :: Szerepjáték A-tól Z-ig :: Szerepjáték A-tól Z-ig-
Ugrás: